IZLETI

Vabimo vas  na strokovno ekskurzijo v soboto, 11. 10. 2014.

 

Z avtobusne postaje pred kamniško pošto bomo krenili v soboto, 11. 10 2014, ob 6.45 zjutraj. Pot nas bo vodila mimo Ljubljane do Dolenjske, kjer bomo v Ivančni Gorici zavili proti Suhi krajini. V gostilni Pri Obrščaku na Muljavi nam bodo postregli krepko malico.

V vasi Krka si bomo pogledali izvir dolenjske lepotice reke Krke, ki nas bo kar nekaj časa spremljala na naši poti. V Žužemberku nas bo vodič TD Suha krajina popeljal po 1000 letnem gradu.

Sledili bomo toku reke Krke do kraja Dvor, kjer si bomo ogledali ostanke plavžev in livarsko železarski muzej. Krka nas bo vodila v smeri Bele Krajine, na levi strani nas bodo pozdravljali vinogradi in zidanice, na desni pa mogočni kočevski gozdovi. Peljali se bomo mimo dveh značilnih kraških vodnih izvirov – obrhov.

Nad Semičem se nam bo odprl čudovit pogled na Belo Krajino, mi pa bomo pot nadaljevali proti Črnomlju, kjer nas bodo v Gostišču Muller pogostili z belokranjskimi dobrotami.

Po kosilu nas bo pot peljala proti Metliki, spotoma si bomo ogledali še sotočje rek Lahinje in Kolpe. Na metliškem gradu nas bo s kozarčkom dobre kapljice pričakal znan pridelovalec vin gospod Sturm. Pravo degustacijo z izbranimi prigrizki pa bomo doživeli v njegovi zidanici v Vidošičih. Na poti se bomo ustavili še v Rosalnicah in si ogledali Tri fare.

Prihod domov predvidoma v večernih urah.

Med vožnjo nas na avtobusu čaka prijetno presenečenje.

Cena izleta znaša le 35 € na osebo, saj polovico stroškov prevoza krije TD Kamnica.